2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Pirmai pradžiai

JAPONIŠKA ANIMACIJA

Kokios mintys kyla Jums išgirdus šį žodžių junginį? ,,Mėnulio jūreivė"? ,,Pokemonai"? ,,Drakonų kovos" ar ,,Digimonai"?

Vadinasi, Jūsų žinios menkos! Kertu lažybų, manote, kad animaciją žiūri tik vaikai? Jūs labai klystate! Būtent japonišką animaciją žiūri įvairaus amžiaus žmonės, nes jos žanrai suskirstyti tam tikroms auditorijoms ir kai kurių animacinių serialų šiukštu negalima rodyti vaikams.

Esu Skirmantė. Šiuo metu studijuoju Lietuvių filologiją ir reklamą Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete. Esu pirmakursė. Taip pat atstovauju nedidelę anime (arba kitaip japoniškos animacijos) mėgėjų grupelę. Ši grupelė vadinasi ,,Lietuviški Anime Visiems" arba tiesiog LAV.
Ką mes veikiame? Verčiame japonišką animaciją į lietuvių kalbą.
Maždaug metus vertėme ir neprofesionaliai garsinome šią animaciją, tačiau dabar šis dalykas kiek prisnūdo. Pastaruoju metu užsiimame tik subtitravimu (bet ir pastarasis darbas juda labai jau lėtai, nes ko ne visi mūsiškiai mokosi arba mokykloje, arba universitete, žinoma, yra ir dirbančių). Verčiame ne ,,iš klausos", ne pagal originalų garso takelį, nes lietuvių, mokančių japonų kalbą, nėra tiek daug, kad jie ,,pasirašytų" dirbti neatlygintinai.
Žinoma, neprofesionalaus darbo negalima lyginti su profesionaliu, bet vis bent menkai prisidedame prie japoniškos animacijos populiarinimo Lietuvoje. Ypač, kai Lietuvoje pasiekti šią animaciją yra gana sudėtinga.
Kodėl imamės šio darbo? Nes mums patinka anime ir norime, kad kiti pamatytų, koks gėris tai yra.

Ką skelbsiu šiame tinklaraštyje? Naujienas susijusias su anime pasauliu, temą atitinkančių apklausų rezultatus, LAV ir kitas panašia veikla užsiimančias grupeles, aprašysiu Jūsų pageidaujamas temas.

Šiam kartui tiek.

Iki pasimatymo! :3

2 komentarai:

  1. Man tai pirma mintis kyla kaip prisiminimas, kaip Estijoj ėjom į kavinę 'Sushi cat', ji nerealiai faina, visa anime stilium įrengta :)) nu tiksliau dvi yra jos, buvom abiejose. Nu žodžiu ir gėrėm arbatą ir žiūrėjom kažkokio anime gal 10 serijų, nes nebuvo kur pasidėt, nes autobusas namo labai vėlai važiavo :DDD bet nežinau, kaip anas vadinasi, pamiršau grįžus, o taip norėjau pažiūrėt :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal pameni apie ką maždaug? Gal pabandyčiau atrast :D

    AtsakytiPanaikinti